SCCA/SERVIS: Umetnik na službenem potovanju

10. 2. 2012 | Dogodki | Comments Off on SCCA/SERVIS: Umetnik na službenem potovanju

SCCA/SERVIS je svojo prvo edicijo kot servisna platforma in razstavni projekt doživel leta 2010. Leta 2011 pa smo projekt razširili z novo Artservisovo spletno vsebino, namenjeno proomociji in vzpodbujanju mobilnosti v umetnosti in kulturi.

Artservisova vsebina Umetnik na službenem potovanju je tako namenjena rezidencam oziroma širše mobilnosti. Z njo Artservis vzpostavlja celovitejšo podporo za mobilnost umetnikov in drugih akterjev na področju kulture.

Spletni portal Artservis že od svojega začetka med drugim objavlja razpise za gostovanja na rezidencah ter druge priložnosti v mednarodnem prostoru, nudi nasvete in brezplačno pravno pomoč. V zadnjih letih je večina sodobnih slovenskih umetnikov, kustosov, kulturnih producentov in drugih akterjev v kulturi postalo sodobnih nomadov. Z Umetnikom na službenem potovanju se Artservis odziva na potrebo po boljši informacijski podpori za mobilnost.

Novo spletno platformo bomo še razvijali in dopolnjevali, že sedaj pa med novostmi lahko preberete:

  • Artservisov intervju z urednicama spletnega vodiča Vodnik financiranja za mednarodno mobilnost umetnikov in strokovnjakov na področju kulture v Evropi (Mobilnost v kulturnem in umetniškem sektorju je postala sestavni del delovnih pričakovanj);
  • izkušnje umetnikov Nike Oblak & Primoža Novaka, Sonje Hinrichsen in Etche Dvornik z njihovih rezidenčnih gostovanj na Kitajskem (OCAT Contemporary Art Terminal), v ZDA (Ucross Foundation, Bemis Center for Contemporary Arts) in v Parizu (Point Ephémère);
  • seznam rezidenc v Sloveniji s ključnimi podatki in rezidenčne profile izbranih umetnikov in kustosov z njihovimi kontakti.

Umetnik na službenem potovanju je zaenkrat samo v slovenščini, načrtujemo pa tudi angleško različico.

POVEZAVA: http://www.artservis.org/mobilnost/

—————————————————————————

Izdajatelj: Zavod SCCA-Ljubljana
Umetnika na službenem potovanju so pripravili: Marija Mojca Pungerčar (vsebinska zasnova), Vesna Bukovec (oblikovanje), Damjan Leban (izvedba)
Pri zasnovi so sodelovali: Kaja Balog, Dušan Dovč, Saša Nabergoj, Barbara Borčić

Programsko vsebino Artservisa (Umetnik na službenem potovanju) je v letu 2011 sofinanciralo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

SCCA / SERVIS

Razstava & servisna platforma
6. 4. 2010–25. 4. 2010
Galerija Vžigalica
Trg francoske revolucije 7, Ljubljana
Tel.: 01 / 241 25 90
Urnik galerije:
od torka do nedelje, 10.00 do 18.00

Iskanje